Teatersport

Det er stadig noe nytt som skal dukke opp, og alt er i stadig utvikling. Dette gjelder også for teater. Det er ingen tvil om at det har skjedd mye innen teater de siste 100 årene, og det vil være mye nytt å se frem til i årene som kommer også.

Hva er teatersport?Mann og kvinne der utøver teatersport

Teatersport er kanskje ikke kjent for mange, men det er utrolig spennende når man først forstår hva det går ut på. Det er en teaterform som er utmerket for de som liker å være sporadiske og ta ting på sparket. Teaterformen skiller seg ut fra den klassiske varianten der en skuespiller skal ha pugget sine replikker til punkt og prikke for så å stå og gjenfortelle det på scenen. Teatersport er egentlig det motsatte av dette. En som driver med teatersport, må kunne være spontan og ta ting på sparket. Det er heller ikke uvanlig at tilskuere ender opp med å bli en del av skuespillet når det kommer til teatersport. Her gjelder det å kunne ta ting på strak arm og virkelig improvisere.

Hvordan deltar man?

Tilskuerne skal ikke selv nødvendigvis spille en rolle i teaterstykket, men de skal være med på å forme det på en eller annen måte. Det fungerer slik at en tilskuer for eksempel får ansvaret for å sette temaet rundt stykket. Det kan være at en tilskuer bestemmer stedet som stykket skal finne sted, mens en annen tilskuer kan velge å sette en eller annen form for begrensning rundt stykket. Det er tilskuerne som skal gi skuespillerne rammene for stykket, og en god latter er stort sett å forvente. Dette har blitt en utbredt form for teater, og det blir også brukt som en slags trening for skuespillere. Det er altså mulig å delta spontant, og man kan øve seg i en sport som har blitt stadig mer populær.